Mia Ohlson

Ute i vitsippeskogen
 
I går kväll tog jag mig en promenad i slingan bakom huset. Och vad hittade jag där? Jo, både vitsippor och blåsippor.. i MASSOR. Här kör man flera mil för att fota blåsippor och så finns dom nästan precis runt husknuten. Vitsipporna var inte helt utslagna ännu, men är dagarna så fina som i dag så kommer de att slå upp sig vilken dag som nu.
 
Vårlistan
 
Vad är det bästa med våren?
Efter flera månader med mörker så kommer det ljusa åter. Att dagarna blir längre och det blir varmt och soligt ute. Alla vårbommor (framför allt blåsipporna!!) som ploppar upp lite varstans och hela världen får färg känns det som. Att få hänga in de tunga vinterkläderna i garderoben och plocka fram de tunna, lätta i stället. Att kunna springa runt utomhus och fota utan att frysa fingrarna av sig. 
 
Vad har du för vårplaner?
- Att vara ute och njuta av solen
- Uppdatera min garderob med lite nya kläder. Tycker alla in kläder är så tråkiga och gamla just nu.
- Springa mer. Anmält mig till några lopp nu i vår/sommar men vi får se hur det blir med det då jag fortfarande har ont i höften sedan i tisdags då jag sprang på löpbandet.
 
Vad kommer du fota i vår?
- Massa vårblommor och när körsbärsträden står i fullblom
- Vill lära mig att fota snygga stilleben
- Ska dra med mig hela familjen på en fotorunda och ta famljeporträtt i vitsippehavet. 
 
 
 
 
Vad kommer du dricka?
Gröna smoothies, egenpressad rödbetsjuice och allt med ingefära
 
Vad har du på dig på våren?
Just nu har jag fortfarande de tråkiga stickade tjocka varma tröjorna på mig... Måste verkligen uppdatera min garderob. Men den nya röda bomberjacka.
 
Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Oj, nu var jag tungen att gå tillbaka i bloggen och kolla. Jag fick hem min nya kamera, var och fotade Ramhultafallen och var fortfarande mammaledig.
 
 
Vad händer i ditt liv just nu?
Just nu försöker jag förstå mig på vad som är fel på min höft och varför jag får ont när jag springer. Våger ju inte springa något innan jag vet och jag som är anmäld till Tough Viking på lördag...
 
Vad tittar du på?
Jag älskar att Biggest Loser har börjat igen. Annars kollar jag väldigt lite på TV. Läser bloggar istället ;)
 
Vad lyssnar du på?
En massa musik. Jag har gått i från min rockperiod lite granna och börjat lyssna på väldigt blandat. Men några låtar som jag alltid kommer tillbaka till är Kent, Skreakoedlan och Bombus.
 
Vad läser du?
Just nu läser jag enbart fotobloggar, Elin Kero´s Nevnarien (även hos henne jag har hittat denna listan som jag kopierade frågorna rätt av) är den första jag besöker på min bloggrunda men även Emma Grann och My Happy Days.
 
 
Vad ska du göra på valborg?
Jobba till 19. Lite bitter över detta men valborg kommer ju varje år. Ska kolla upp fall det finns någon valborgsbrasa i närhet. Hade varit mysigt.
 
Mina tre bästa vårtips till mig själv:
- Ta vara på de soliga dagarna och fota, fota, fota.
- Ha mer blommor här hemma och även i trädgården
- Njut, tiden går fort just nu
 
Min vecka 15
Denna veckan kom verkligen våren och ljuset. Solsken, fågelkvitter och vårjackor... Älskar denna årstid. Fast det gör jag ju med alla fyra, nu när jag tänker efter.
Vi har återigen fått vabba för Lee fick en sväng av sin förkyldningsastma. Men jag är så tacksam över att vi nu har rätt medicin och kunskap om när och hur vi ska ge den. Tre dagar med lite lätt ansträng andning och hosta är det nu som vanligt igen

 
Ögonblick från veckan:
 
 Måndag morgon bjöd på en underbar soluppgång. 
 
En ledig dag sken solen och himmlen var så där blå som jag bara har längtat efter.Vi passade på att gå en långpromenad i väntan på att astman skulle gå över.
 
Det båste rejält mycket ute...
 
Men det var fortfarande varmt så vi gick till lekplatsen en sväng.
 
En utav kvällarna såg ut så här.
 
Och så älskar jag mönstret som blir utav våra lampor när solen lyser in sovrummet.
 
Jag var ute i trädgården och fotade bilderna till det här inlägget och fastnade rejält i trädet. Tog en evighet att komma loss.
 
Jag plockade och fotade snödropparna . Får passa på innan de har blommat klart.
 
Jag gjorde bananplättar....
 
Som vi fikade på med blåbär och jordgubbar ute på altanen. I liggande ställning tyckte Lee.
 
Påvägen in till stan såg himlen ut såhär. Jag satt och svor lite för mig själv att kameran låg kvar där hemma. Jag skulle ju bara in och hämta sushin ju...
 
Veckan avslutas med den gråaste dagen på länge och vi gjorde en utflykt till NetOnNet. Lee´s tillstånd visar exakt hur tråkig denna dagen var.