Vinbärssaft
När jag var ute och gick i skogen i förmiddags så såg jag att lingonen håller på att bli mogna. Jag kom på att jag nog aldrig har smakat ett nyplockat lingon. Har helt fått för mig att de är beska och jätte sura. Men idag smakade jag på ett och det var ju jätte gott :). Det var så gott att jag satte mig i riset ett tag och åt så jag nästan blev mätt. Jag ville så gärna plocka med mig lite hem men jag hade inget att lägga det i. Jag kom på att jag nog ska åka in till stan för att köpa en bärplockare så kan jag ge mig ut i morgon och plocka mycket. Så i eftermiddags var jag inne i stan och köpte mig en. Men jag var så sugen på att testa den redan i kväll så jag gick bort till vinbärsbusken och plockade ihop 3 liter vinbär på 45 min. Bästa jag någonsin köpt känner jag just nu. Jag är en sådan människa som hatar att låta det som naturen ge oss gratis gå till spillo. Så i kväll har jag stått och kokt mig vinbärssaft och den blev så god. Sitter och dricker den just nu :)
 
Här sitter jag i riset och äter lingon.
 
I kväll när jag använder min bärplockare. Det var jag och tusen tals myror som slogs om bären. Det var tillochmed en myra som bet (!!!) mig.
 
Så många bär. Och så goda dom var. Tänk vad många gosaker naturen ger oss om vi bara öppnar ögonen. Ska nog köpa mig en bok om naturens skafferi. Tänk vad mycket man inte vet att man kan äta.
 
3 liter på 45 min. Inga blad och inga kvistar. Tror jag är kär i min bärplockare.
 
En liten tjuv som också tyckte om vinbär <3
 
Saften, den blev så god.
 
Sommarens nätter
 
Dessa magiska sommarnätter och kvällar. Jag tog bilen och körde ut i skymmningen igår. Eftersom det hade regnat tidigare på dagen så ville jag se om det drog fram någon dimma som det oftas gör under kvällen/natten efter regninga dagar. Detta var första gången jag åker ut efter solnedgången. Men vilken känsla det var. Det kändes som att naturen helt hade ändrat sig även om jag kört samma väg flera gånger om, men då i dagsljus. Nu såg man allt med andra ögon. Känslan var annorlunda. Dofterna var annorlunda. Det var bara jag, bilen och stillheten. Inget annat. Nästa gång ska jag packa ner lite kaffe och fika och vara ute hela natten.
 
Är lite ledsen att sommaren snart börjar gå mot sitt slut och det är först nu som jag har börjat njuta av den. Att jag missade de ljusa sommarnätterna i juni. Nu är det dags att göra det bästa utav den sommar som är kvar. Sedan ska jag välkomna hösten med öppna armar.
 
Måndag idag, sista Juli.
Gör något magiskt av det <3
 
 
En morgon i Juli
Det går inte med ord beskriva vad jag fick uppleva denna morgonen. En stämmning som inte var lik någon annan. Dimman låg tät längst ängen och solens strålar letade sig upp bakom träden. Allt kändes så magiskt. Som om olika väsen dansade i dimman. I morse var det bara jag och dom.
 
Om vi öppnar våra ögon och ser vad naturen bjuder på så märker vi att det är något magiskt. Jag försöker fånga så mycket av det innan sommaren är förbi. Jag känner mig så vid liv här ute. Tar djupa andetag av den kalla luften. Bara vara. Det här är total lycka för mig.
 
Det känns som en dröm, det kanske det var också. Men jag kom hem lite lyckligare. 
 
God morgon <3