Mia Ohlson

Doft av hundkex och rallarros
Ledig fredag och då passade jag och Lee på att ta med oss kameran och fruktfikan ut i växthuset. Även min doftpelagon fick flytta ut. Den kommer att trivas där i sommar tänker jag.
 

Vi plockade de riktigt röda smultronen och trädde på strå. Lee tyckte att alla gick att äta, både dom röda och vita. Årets första jordgubbe hittade vi också bland alla smultron. Äntligen låter sniglarna dom vara, det har vi vår robotklippare att tacka för. Och smultronen de är vilda, de växer som ogräs hemma hos oss.
 
När vi märkte den stora äckliga spindel som satt i växthuset tog vi med melonen ut under körsbärsträdet istället. Han fick hålla i avtryckaren och jag tror det blev så där 100 bilder under den tiden, men så roligt han tycker det är. Och hans hår, det börjar bli så långt nu. Undra när vi sätter saxen i för första gången....
 
NU börjar rallarrosorna utanför blomma. Jag har hört att man kan göra saft på dom. Någon som har testat? Jag missade ju helt när flädern blommade... och rapsfälten. I år är jag inte med alls. Men det blir bra ändå, tror jag allt.
 
Men äpplerna ska vi inte missa. Vi har både sommar och höstäpplen i vår trädgård. I år lovade vi båda att vi ska plocka och torka, mosa, göra juice, göra paj och äta. Så mycket som det bara går.
 
Jag plockar hundtex och fallfrukt. I år hoppas jag på mycket bigaråer, om bara den där jäkla skatan kan låta dom vara....
 
Juice & Yoga
Juice & Yoga, denna lilla söta juice- & kaffevagn som är uppställd i kärleksparken här i Varberg. Eftersom vi hade vaknat såpass sent i går så passade det perfekt att bara ta en smoothie till lunch, så jag och killarna i familjen åkte in till stan för att göra ett besök.
Det fanns så mycket att välja mellan, svårt val..
Men tillslut föll valet för mig på en Detox med blåbär och acai.
Andreas och Lee tog varsin MangoTango. Perfekt att de har barnstorlekar på muggarna.
Loke valde en jordgubbsdröm med vaniljglass. Det godaste han någonsin smakat på utbrast han efter första smaken.
De hade även gjort vattenmelonglass, perfekt när man vill hålla ner sockermängde till sina barn. Något sådant här kommer vi göra mycket av i sommar har jag på känn.
Några mornar i sommar har dom även yoga. Synd att jag hade missat att de hade det just denna morgonen, för då hade jag åkt dit tidigare. De har två pass till nästa vecka men då är jag inte hemma. Tusan också!
Lite varstans hängde det hängmattor, filtar i skuggan och sackosäckar. Himla bra det där, att man inte behöver tänka själv på sådant. Det fanns även bord och stolar att sitta vid men vi tyckte det var mysigare att sitta på marken eller hänga i hängmattorna under trädet.
Detoxen var riktigt god. Inte så där söt utan mer syrlig med en touch av honung. Men nästa gång ska jag nog testa en Avostyrka.
Det fanns mycket att göra för banen också. T.ex. detta klätterträd...
Eller detta lilla bord med leksaker, askar och målarböcker. Lee var svår att från sig där ifrån vill jag lova och för en gång skulle kunde både jag och Andreas sitta ner samtidigt och dricka vår smoothie i lugn och ro. 
 Smaskens till sista slicken. 
Bra budskap och var tvungen att fota pussbilder på bänken. 
ALL YOU NEED IS LOVE. Så himla klockrent.
 
I sommarkvällen
Vad jag älskar dessa kvällar. Springa ute barfota och alldelles för sent för barnen. Men det är ju så svårt att slita sig från bus och det underbara ljuset. Och värmen, I love it!
Mini bror, alltid med ett nytt bus i tankarna och alltid med ett skratt. Men han är ju så söt, ju.

Delar av familjen i motljus. Storebrosan är svårt att få med på kort, även den lille också. Men helt plöstligt sitter de någorlunda stilla båda två och då får man vara snabb framme med kameran.
Nä, nu måste jag skynda mig, ska in till stan och dricka en soothie till lunch. Så blir det när man inte äter frukost innan kl. 10.00. trevlig lördag på er <3