Trädgårdstider och recept på morotssoppa

 
Jag vakande först utav alla idag. Sommartiden känns verkligen. Jag dukade fram bordet med god frukost. Brie och jordgubbar, mums! Sedan kom de upp en efter en och sist upp vara lillebror.
 
 
Älskar helgfrukostar! Man kan sitta länge och äta och när magarna är mätta då kan man ge varandra många kramar och pussar.
 
 
Sedan var det mössa och arbetarbyxor på. Omdragning av gräsklippekabel och annat plock stod på schemat.
 
 
Vi ska nämligen göra en ny uteplats här med singel, odlingslådor och ett litet kafébord. Det kommer bli så snyggt när det blir färdigt. Undra bara vart vi ska göra av alla smultron som växer här.
 
 
Till lunch gjorde jag en morotsoppa med lite vad som fanns i kylskåpet. Jag använde också en gul lök, purjolök, ingefära och chili.
 
 
Jag tillsatte också vatten, buljong, citron, en klick creme fraish, salt och peppar.
 
 
Detta fick koka ihop under lock till morötterna var mjuka.
 
 
Sedan mixade jag allt, smakade av och hälde i röda linser och lät det puttra en stund till.
 
 
Grönkål och en klick creme fraich på toppen. Vi började med att äta ute men vinden var så kall att vi tillslut flyttade in för att inte frysa. Riktigt mysigt och jag längtar tills mer värme kommer så man kan äta ute i trädgården med sin middag.
 
 
Sedan var det ut igen och jag hittade några undangömda dahlior som jag nästan har glömt bort att jag köpt. Det får bli till nästa helg dessa kommer ner i jorden.
 
 
Här höll jag på tills Lee tröttnade och ville gå till lekplatsen istället. En bättre söndag helt enkelt.
 
Det bästa är att jag har en god morotssoppa till lunch i morgon också.
 
 
Vardag | | Kommentera |
Upp