Moule marinière - det bästa jag vet

 
Är inte kokta musslor det typ godaste och simplaste som finns? Både jag och Lee älskar musslor i massor och det är ju så himla lätt att koka ihop. Perfekt när man inte orkar stå vid grytorna en kväll. Bara att köpa ett nät med blåmusslor, skrubba dom rena och sedan ner i grytan. Igår kväll åt vi dom tillsammans med en gott levin-bröd och vitt i glaset.
 
 
Vill ni ha receptet? Klart ni vill!
 
1 nät blåmusslor
Lite olja
1 gullök eller charlottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 skalad och tärnad morot
några dl vitt vin
en skvätt grädde
persilja och timjan
salt och peppar
 
  • Skölj och skrubba musslorna. Släng de musslor som inte stänger sig när man knackar på dom eller är skadade i skalet.
  • Finhacka morot, lök och vitlök och fräs snabbt i olja i en gryta utan att de få färg men de ska mjukna. Krydda med salt och peppar.
  • Häll på vinet, den hackade persiljan och timjan och låt det koka ihop i några minuter. Samka av med salt och peppar.
  • Lägg i muslorna och låt dom koka under lock i några minuter tills musslorna öppnar sig. Rör om någon gång i grytan så att alla musslor kommer i vätskan.
  • Ta upp musslorna och lägg på ett serveringsskål.
  • Tillsätt grädden i grytan med vinet, koka upp och låt de små puttra på spisen en liten stund.
  • Häll detta sedan på musslorna och strö över lite hackad persilja.
  • Servera med en gott bröd eller pommes. Så smarrigt!
 
 
Älskar att äta musslor. All mat där man får sitta och pilla med, äta med händerna och tar lite längre tid att äta är extra gott tycker jag.
 
Gillade du detta? Klicka gärna på hjärtat, det värmer mitt :)
 
Recept | | Kommentera |
Upp