Det som naturen ger oss
Ibland när jag sätter mig här och ska skriva ett litet hej till er så är det som om fingrar låser sig och jag får inte fram en enda rad. Som idag, jag har nog börjat på detta inlägg femtioelva gånger utan att få fram något vettig överhuvudtaget. Egentligen ville jag bara visa upp allt det goda som jag har plockat idag både i från skogen men även ifrån min trädgård. Så jag kör lite bilder istället eftersom jag inte kommer på något att skriva.
Såhär såg det ut i förmiddags när vi var ute på promenad runt sjön. Regnet duggade ner och vi såg en regnbåge. Tyvärr fick jag inte med den på kort då den var alldeles för ljus. Men regnrök kom det i från skogen och det är så vackert. Jag svor lite för mig själv att jag hade fel objektiv på så jag kunde ta en närmare foto på det. Så jag lovade mig själv att nästa gång ska jag ta med mig hela kameraväskan. Inte första gången det händer att man har fel objektiv på kameran om man säger så.
Inne i skogen så hade äntligen trattkantarellerna kommit upp och jag hittade jätte många. Så jag plockade så många som jag kunde få med mig för vi hade inte med oss något att lägga det i. Då vi bara skulle gå en runda ;)
Men som ni ser så blev det en del att rensa ändå.
Allt färdig rensat och påväg ner i stekpannan. Varma mackor med stuvade kantareller kan nog vara det godaste som finns.
Sedan gick jag en runda i trädgården och såg att våra krikon var helt färdiga så jag plockade fram stegen och plockade av några. Tänkte att jag skulle frysa in dom så man kan ta upp dom till vintern och göra saft eller paj på dom.
Två korgar plockade jag. Det fick räcka för idag, för just när jag stod där ute så kom värsta regnskuren.
Och denna lilla människan fattar ju inte att man ska ta skydd när det regnar. Han skrattade, hoppade i vattenpölarna som blev och tyckte det var konstigt med allt vatten kom i från himlen. Jag stod i tryggt försvar under äppelträdet.
Äpplena är så sena i år. Det är inte alls lika många äpplen som det brukar. Har nog med den milda vintern som var. Men jag ska försöka plocka av så många som möjlig för att göra must. Förra årets must tog vi sista glaset på i förra veckan.
Grannens björk börjar få höstfärger. Älskar alla naturens skiftningar. Och hösten kan ju vara så fin. Riktigt längtar nu tills de där kyliga vindarna och färgglada löven kommer.
Nu ska jag skölja de sista krikonen och sedan ska jag gå ner i källaren och lägga dom i frysen.
 
Trevlig söndagskväll till er <3
 
#1 - Lillemmish - mode - inspo - mamma

så vackra foton =)

kramizz

Svar: Tusen tack :)
Mia Ohlson