Mia Ohlson

Hur går det med amning och mat?

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg på att jag skulle försöka dra ner på amningen till Lee och att försöka ge han mer mat då han inte tar flaskan. Nu tänkter jag ge er en uppdatering om hur detta går.

 

Att ge fisen mat på dagarna istället går hur bra som helst. Han äter och äter och äter som om han inte har någon botten och ammar gör jag bara på kvällen, natten och morgonen. Dvs 3 gånger per dygn. Ibland kan han även få lite bröstmjölk på eftermiddagen fall någon utav brösten har blivit överfulla på mig och jag behöver lätta på trycket så att säga.

 

Vi har ökat portionerna så att han blir mätt och detta har jag och vår BVC sköterska kommit fram till att det är helt ok för både hans magen och humör är på topp.

 

Hur ser då en dag ut nu då?
Han brukar alltid vakna mellan 3.30-5.30 för att han är hungrig och då får han bröstmjölk och sedan somnar han om igen fram till 8-tiden.
Då går vi upp och gör en portion gröt till honom som han smaskar i sig.
Sedan är det lek och förmiddagsvilan. Beroende på hur länge han sover på förmiddagen så kan vi smyga in en liten fruktstund här men om han sover länge så hoppar vi det och går direkt till lunchen när han vaknar.

 

Till lunch äter han någon hemlagad eller burkmat. På bilden smaskar han på hemmagjord torsk, potatis och broccoli. Då vi inte äter kött så har jag faktiskt köpt vissa maträtter med kött såsom lasagne, pasta med köttfärs för att se så han gillar det innan jag gör det själv till honom. Mitt mål är att gör så mycket som möjligt själv till honom och även om inte jag och Andreas äter kött så är detta inget jag vill ta ifrån fisen så det kommer jag att servera honom tills han är gammal nog att välja själv.
Till eftermiddagen får han fruktpuré som jag blandar upp med lite gröt fall jag märker att han är väldigt hungrig annars så skippar vi gröten och bara tar fruktpuré.
En timma innan läggdags för han ytligare en portion av gröt och innan han ska sova får han bröstet en sista gång innan nattning.

 

Igår kväll testade vi även välling och det var ju inte rynkning på näsan som med ersättning men han klunkar inte precis i sig. Det var lite tricks med att få i honom 1/4 portion. Men idag kom jag på att nappen i flaska är ju inte anpassad för välling så det kanske inte är så konstigt att han mer tuggar än suger när det är välling i. Ska testa en till gång och då med en anpassad napp.

Så här ligger vi till nu och ingen är gladare än jag att maten går så himla bra. #happymom